Onze missie

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte.

Als een kind ernstig ziek is door kanker, staat maar een ding voorop: genezen.

Daarom werken de mensen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie elke dag grensverleggend en gepassioneerd samen aan het verbeteren van de overlevingskans en aan de kwaliteit van leven van kinderen met kanker. Nu, en op de langere termijn. Want kinderen hebben nog een heel leven voor zich. Het Prinses Máxima Centrum is geen gewoon ziekenhuis, maar een onderzoeksziekenhuis. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 450 onderzoekers en 900 zorgprofessionals werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing. 

Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten we belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren. 

 

In 2018 werd het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie geopend; een centrum waar de beste zorgprofessionals en wetenschappers samen komen op het gebied van kinderoncologie, om samen te werken aan een unieke missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Een missie die nog steeds urgent is, want één op de vier kinderen met kanker overlijdt en veel kinderen die het wel overleven, ondervinden hun leven lang de gevolgen van ingrijpende behandelingen.

Waarom

Het behandelen van kinderen met kanker en het onderzoek wordt betaald door de reguliere zorgdekking. Maar het zorgen dat kinderen tijdens hun behandeling het gevoel behouden dat ze kind mogen zijn wordt door niemand betaald.

Daarom is de stichting ‘Prinses Maxima Centrum Foundation‘ gekoppeld aan het ziekenhuis. Via de foundation worden fondsen verworven voor projecten die niet gefinancierd worden door de reguliere zorgdekking.

In 2022 heeft DreamRides €30.000 euro opgehaald voor de ouder-kind kamers waarin zowel het kind als het gezin verblijven tijdens een opname in het Prinses Maxima Centrum. Ze proberen een tweede thuis te creëren en zo het gezin zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

In 2023 haalt DreamRides geld op voor het programma ‘maximaal bewegen’. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen maar ook voor kinderen die op dat moment in behandeling zijn tegen kanker. Het Prinses Maxima Centrum heeft heel veel aandacht voor de voortgang van ‘het dagelijkse leven’ tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Dat maakt het ziekenhuis uniek.

Het sport- en beweegprogramma ‘maximaal bewegen’ zorgt ervoor dat de patiëntjes in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen waardoor de kans op voorspoedig herstel groeit en de kans op late effecten daalt. Daarnaast is het een leuke afleiding voor de kinderen.

Het programma Maximaal Bewegen kost € 175.000,- per jaar. Van het programma wordt ongeveer 4.000 keer per jaar gebruik gemaakt, als totaal van alle programmaonderdelen en faciliteiten. 

Voor maar 50 euro laat je een kind bij het Prinses Maxima Centrum een heel jaar bewegen….