Golden dreams ijs

een eigen smaak ijs

Op 24 maart is het Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. In heel Europa wordt het vakmanschap van de ambachtelijke ijsbereider gevierd. De branchevereniging doet dat met een speciale actie voor het Prinses Máxima Centrum.

Al 49 locaties

Elk jaar is het op 24 maart de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op deze door het Europese Parlement vastgestelde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Veel ijssalons in Nederland sluiten zich dit jaar aan bij een landelijke actie van de branchevereniging: de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje, te doneren aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Dit ijsje, Golden Dreams, is speciaal voor deze dag ontwikkeld door Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms. De gezamenlijke ambachtelijke ijsmakers zetten zich, samen met alle ijsliefhebbers, graag in voor kinderen met kanker, die verblijven of verbonden zijn aan het Prinses Máxima Centrum. Want wat is er mooier dan met de verkoop van dit ijsje, gezamenlijk bij te dragen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing!

Het ijsje Golden Dreams waar het op 24 maart om draait in de ijssalons, is ijs dat speciaal voor deze dag wordt gemaakt. Een heerlijke ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen. Wie op 24 maart een bolletje Golden Dreams bestelt bij de deelnemende ijssalons, steunt daarmee direct het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum. De deelnemende ijssalons maken aan het eind van de dag de opbrengst van dit heerlijke gouden ijsje over naar de actiepagina van DreamRides zodat het geld direct beschikbaar is voor het programma.

Kinderen hebben altijd heel veel dromen, maar een kind met kanker heeft maar 1 droom, een Golden Dream!

Deze actie is een initiatief van de vereniging Ambachtelijk IJscentrum, branchevereniging voor ambachtelijke ijsmakers.

Inmiddels hebben 67 vestigingen zich gemeld, waarvan er 49 locaties het ijsje gaan scheppen. Hier kun je op 24 maart een ijsje eten voor het project ‘Maximaal Bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum:

Bon Appetit in Rijsbergen
Luigi’s IJssalon in Nieuwegein en IJsselstein
De Brasserie in Meppel
IJssalon Vivaldi in Hoorn en Bovenkarspel
Zoet! IJs en Chocolade in Berken en Rodenrijs
IJssalon op de Douve in Merkelbeek
‘t IJshofje in Meijel
De Gebroeders in Bakel
IJssalon Verheggen in Wijk bij Duurstede
IJssalon LKKR in Naaldwijk
Lorenzo IJssalon in Utrecht
IJssalon Matteo in Oisterwijk
IJs van Toen in Bergeijk
IJssalon Vanilla in Wateringen
Gelato Buon Gusto in Bergeijk
IJssalon Pinoccio in Schoorl, Bergen en Heiloo
IJssalon De Hoop in Blaricum
IJssalon Bastani in Eindhoven
IJskeuken Kennis van IJs in Duizel
IJssalon Picobello in Schagen
IJssalon San Marco in Amersfoort (2x)
Alfons IJscreaties in Rijsbergen
Van Der Poel IJs in Enschede (2x), Hengelo, Almelo en Hardenberg
Dieks IJssalon in Laren
IJsmakerij Schep in Nieuwegein
Heaven Icecream in Bruinisse
IJssalon Kees in Geldrop, Eindhoven en Helmond
Janssens IJssalon in Boskoop

Pizzeria La Vita è Bella in Eindhoven

 

18 ijssalons doneren direct

De volgende 18 ijssalons scheppen op 24 maart helaas niet het Golden Dreams ijsje maar doneren wel rechtstreeks aan het project “Maximaal Bewegen” op de link van DreamRides:

IJssalon Luciano in Wassenaar | Heemstede | Overveen | Den Haag (2x) | Delft (2x) | Woerden | Leiden | Maassluis | Waddinxveen | Zandvoort

IJs&Spijs in Haps
IJssalon Florence in Nederweert

IJscafé da Benito in Haarlem