over ons

Kinderen horen zorgeloos buiten te kunnen spelen zonder zich druk te maken over hun gezondheid.

Hoe vanzelfsprekend dit ook is, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor kinderen met de diagnose kanker verandert hun leven van het ene op het andere moment, voor de ouders staat alles op zijn kop en iedereen leeft van dag tot dag, tussen hoop en vrees.

DreamRides is ontstaan vanuit Blaal2BeatCancer en maakt zich sterk in de strijd tegen kinderkanker. Blaal2BeatCancer vormt sinds 2017 elk jaar een team wat deelneemt aan Alpe d’HuZes of Giro di KiKa. In 2022 ontstond bij een aantal mensen de behoefte om zelf een evenement te gaan organiseren wat, zonder enige tussenkomst van andere stichtingen, geld zou gaan ophalen voor kinderen die vechten tegen kanker.

DreamRides is een meerdaagse fietstocht voor een goed doel met een avontuurlijk karakter. Het evenement wordt volledig door de deelnemers en de ondersteuning georganiseerd.

Previous slide
Next slide

Editie 2022

De eerste editie van DreamRides was geïnspireerd op het verhaal van Eric Mijnster die van het meer van Geneve naar de Middellandse zee fietste. Het verhaal van Eric maakte tijdens een inspirational dinner grote indruk op de aanwezigen.

De laatste week van juni vertrok een groep van 8 renners en een crew van 4 begeleiders vanuit Geneve voor de zes etappes richting Menton. Onderweg moesten een heel aantal bekende Alpen cols bedwongen worden zoals de Galibier, Col d’Iseran, Cormet de Roselend en Col de Telegraphe. In totaal werden er 20.000 hoogtemeters overwonnen op een traject van 800 kilometer.

De renners kwamen niet alleen uit Nederland (Teun Jansen, Ronald de Krijger, Rene Veldhuizen, Rob Kuijpers, Kim Wouters en Harold van Empel) maar ook uit Canada (Hans Mercx) en Curaçao (Gerd Gkaudemans).

De renners waren in de goede handen van Peter Wouters, Theo Bleumer, Sander Leuven en Edgar Wanga

Editie 2023

De tweede editie van DreamRides heeft als werknaam ‘Coast to coast’ gekregen. De route zal voeren over de Pyreneeën, van de Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan. De laatste week van juni 2023 zullen bekende Pyreneeën cols zoals de Col du Tourmalet, Col d’Aspin, Col de Peyresourde en Col d’Aubisque bedwongen moeten worden alvorens de 6-daagse zal eindigen aan de Atlantische Oceaan.

Het team bestaat dit jaar uit 11 renners. Teun Jansen, Ronald de Krijger, Rene Veldhuizen, Rob Kuijpers, Kim Wouters, Harold van Empel, Hans Mercx en Gerd Glaudemans zijn bekenden van de 2022 editie. Coen van Rooij en Albert Nabben komen het Nederlandse deel van het team versterken. Osvaldo Marchena zal samen met Gerd overkomen vanuit Curaçao om de tocht te volbrengen.

De crew die de renners zal ondersteunen bestaat uit Erwin Peijs, Sander Leuven en Theo Beumer.

Ons team